Matei Cristian si deviza sa-nicodata nu voi investi prost banii turdenilor.

Matei Cristian si deviza sa-niciodata nu voi investi prost banii turdenilor.

Deja nu mai este o noutate pentru nimeni ca ,in imediata apropiere a unei sedinte de Consiliul Local,un anumit partid sa produca o furtuna intr-un pahar cu apa.

Poti citi si aici : minadestiri.ro/matei-cristian-inalta-sala-polivalenta-pmp-turda-cauta-gropi-in-asfalt/

De data asta , in dorinta de a isi apropia fostii votanti dezamagiti ,declara sus si tare ca nu vor vota un proiect initiat de Primarul Matei Cristian prin care,din ratiuni pur economice si grija fata de bugetul local ,se solicita renuntarea la modernizarea cresei Dr Ioan Ratiu.

Fara sa inteleaga mecanismul ,acuza Primarul ca isi bate joc de invatamantul turdean , punctand la impresia politica in detrimentul administratiei si interesului orasului.Matei Cristian si echipa sa au adus 100 de milioane de lei pentru invatamantul turdean prin diverse axe de finantare, prin care a renovat 4 scoli ,respectiv 7 cladiri scolare.

Din cele 5 gradinite propuse pentru renovare, 4 si-au gasit executanti in urma licitatiilor ,singura ramasa fara este cresa Dr Ioan Ratiu.Primarul Cristian Matei a fost nevoit sa explice pe intelesul tuturor de ce s-a ajuns la aceasta situatie.

Matei Cristian si deviza sa-niciodata nu voi investi prost banii turdenilor.

Intrucat in documentatie s-a tinut cont ca pentru fiecare copil al cresei se deconteaza undeva peste 7.000 de euro ,suma finala acceptata la finantarea europeana a ajuns undeva la 4,8 milioane de lei.

Dupa doua licitatii si cheltuieli cu organizarea ,caietele de sarcini si salariile angajatilor ,nimeni nu s-a prezentat la licitatie.In urma acestui rezultat s-a cerut parerea unui proiectant autorizat care a stabilit ca pretul lucrarii de reabilitare REAL este de 7,8 milioane de lei fapt ce depasea cu 80 % valoarea finantata din fonduri europene si care trebuia suportata din bugetul local.

Asta in conditiile in care UAT urile pot contribui cu 2% la finantarile europene.La un calcul pur aritmetic rezulta o diferenta de peste 3.5 milioane de lei pe care bugetul local trebuia sa o suporte in plus.

Ca un manager venit din mediul privat ,Matei Cristian refuza sa plateasca acesti bani ,preferand sa-i foloseasca in favoarea orasului.

Asadar nu de vorba de doar 40% ,circa 1,7 milioane de lei,cat au vehiculat turbulentii de serviciu ci de mai mult decat dublu.

Mentiunea primarului este ca NU se va renunta la reabilitarea cladirii respective dar va accesa alte axe de finantare salvand astfel 3,5 milioane de lei in favoarea cetatenilor orasului.

Este usor sa faci politica in Consiliul Local in timp ce primarul si echipa sa fac administratie.

Vezi si : stiriturda.net/pmp-turda-manipulare-crasa-a-propriului-electorat/?swcfpc=1

Articol preluat de pe mindestiri.ro