Mangerul Institutului Marius Nasta-declaratie soc despre numarul de infectati.

Mangerul Institutului Marius Nasta-declaratie soc despre numarul de infectati.

Managerul Institutului Marius Nasta din Bucuresti,doamna Beatrice Mahler , vine cu o afirmatie socanta.

Dansa spune ca dupa parerea sa numarul infectatilor ar fi de cel putin patru ori mai mare.

Vezi si : minadestiri.ro/primarul-clujului-emil-boc-ironizeaza-subtil-scepticii-covid-nu-pot-fi-bagati-la-inchisoare-chiar-daca-cred-in-vrajitoare/

Totodata si-a aratat ingrijorarea fata de evolutia bolii COVID 19 afirmand ca aceasta a devenit mai agresiva si simtomatologia mai variata :

Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi.Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluție către formă critică, acel procent de 5%.

În acest moment, avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung, la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și o admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație.

Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de terapie intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut.

Dacă ne uităm puțin la tipurile de tulpini care circulă în România, și aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutații care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului.

Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum s-0 evidențiem fără secvențiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea

Intrebată ce a concluzii a tras din discuțiile cu colegi din alte țări, managerul spune că în alte țări s-a testat mai mult, iar testarea a permis ca acel procent de cazuri critice sau cazuri care au necesitat spitalizare să fie mai mic. Datele care sunt publicate în acest moment indică, practic, că procentul de persoane cu forme moderate sau severe a rămas cam la fel în alte țări :

Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare.

Sursa : digi24.ro/