Majoritatea statelor UE refuza sa suporte costurile testelor PCR-UE doreste implementarea certificatului verde digital.

Majoritatea statelor UE refuza sa suporte costurile testelor PCR-UE doreste implementarea certificatului verde digital.

Liderii statelor UE s-au intalnit la summitul european informal pe teme sociale desfăşurat vineri şi sâmbătă la Porto unde au discutat despre implementarea certificatului verde digital.

Propunerea Parlamentului European pentru ca testele PCR pentru COVID-19 să fie gratuite pentru cei care vor folosi viitorul certificat verde digital, pe care blocul comunitar doreşte să-l creeze pentru a facilita călătoriile fără restricţii între ţările UE nu este agreata de majoritatea statelor europene.

Citeste aici ; stiriturda.net/adeverinta-verde-de-vaccinare/?swcfpc=1

Valeriu Gheorghiță a precizat că documentul va conține trei tipuri importante de informații: dovada de vaccinare, istoricul de trecere prin boală în ultimele 180 de zile sau un test negativ în ultimele 72 de ore, iar medicul menționeaza că la nivelul UE se dorește acces gratuit la testare, tocmai pentru a nu fi condiționată în vreun fel sau altul vaccinarea.

Posesorii unui astfel de certificat verde vor putea să dovedească cu acesta că au fost vaccinaţi anti-COVID-19, că au fost testaţi negativ în urma unei probe PCR recente sau că sunt imunizaţi în urma unei infectări de care s-au vindecat, evitând astfel restricţiile în ţara de destinaţie.

Discuţiile asupra costurilor, datelor, chestiunilor privind respectarea dreptului la viaţă privată, precum şi asupra aspectelor tehnice şi medicale nu s-au finalizat.

Unele state considera ca redeschiderea turismului intracomunitar este prematură în condiţiile unei rate încă reduse a vaccinării populaţiei europene.

Se mai pune problema dacă testele de anticorpi pot fi considerate o dovadă adecvată că o persoană care s-a recuperat după COVID-19 este imună în faţa unei noi infecţii.

Spania sau Italia, doresc lansarea acestui document cât mai repede posibil. Dar ele se lovesc de statele mai reticente din nord şi de procedurile decizionale greoaie ale UE.

Alte state europene aduc in discutie riscul discriminării persoanelor nevaccinate faţă de cele vaccinate.

Vezi si asta : minadestiri.ro/certificatul-verde-anti-covid-in-romania/