Lovitura pentru CNAIR-rezilierea contractului cu Straco Grup SRL pentru tronsonul Chetani-Campia Turzii suspendata de Tribunal.

Lovitura pentru CNAIR-rezilierea contractului cu Straco Grup SRL pentru tronsonul Chetani-Campia Turzii suspendata de Tribunal.

Poti citi si aici : stiriturda.net/smecheria-licitatiilor-cu-preturi-mici-cnair-a-reziliat-contractul-pentru-chetani-campia-turzii/?swcfpc=1

Tribunalul București a admis contestația depusă de compania Straco Grup SRL, constructorul tronsonul Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania. Straco a contestat rezilierea contractului de către CNAIR.

Decizia poate fi atacată cu apel. Tribunalul București a suspendat și executarea scrisorii de garanție bancară pentru neexecutarea lucrărilor. 

CNAIR a reziliat în 11 martie contractul pentru acest tronson, după ce ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunța că progresul în ultimele cinci luni a fost de doar 1%. 

Catalin Drula spunea:

Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general. Progresul în ultimele 5 luni a fost 1%.

CNAIR a reziliat astăzi contractul.Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei.

Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor. În acest moment, pe șantier nu se lucrează deloc, iar lucrările deja executate încep să se degradeze. În ultimele cinci luni, lucrările au avansat cu doar 1%

Sursa : www.stiridecluj.ro/