La Cluj Napoca se reiau casatoriile in Parcul Central.Vezi in ce conditii!

La Cluj Napoca se reiau casatoriile in Parcul Central.

Cluj-Napoca: Primăria reia căsătoriile în Parcul Central
Începând de mâine, 4 mai, mirii care aleg municipiul Cluj-Napoca sunt invitați pentru oficierea căsătoriei în foișorul din Parcul Central. M-am bucurat să iau parte la momente atât de frumoase, an de an, alături de sute de clujeni. Le urez tuturor sincere felicitări!
În anul 2022, 1916 cupluri au decis să își întemeieze o familie în orașul nostru, iar 604 cupluri de seniori clujeni au fost premiați la aniversarea a 50 ani de căsătorie.
Câteva informații utile:
CUM MĂ CĂSĂTORESC LA CLUJ-NAPOCA?
1. Pentru început, programarea oficierii căsătoriei – online – alegeți data și ora disponibile de pe website-ul Primăriei: https://www.e-primariaclujnapoca.ro/casatorii/
2. Documentele necesare pentru întocmirea actului de căsătorie se depun Timpul necesar pentru depunere/înregistrare: cca. 20-30 minute.
3. Depuneți actele la sediul Primăriei Cluj-Napoca pe str. Moţilor nr.5, cam. 7 – Direcţia de Evidenţă a persoanelor – Serviciul stare civilă:
1) actele de identitate, în original şi copie (trebuie să aibă termen de valabilitate atât la depunerea declaraţiei de căsătorie, cât şi la încheierea căsătoriei);
2) certificatele de naştere, în original şi copie;
3) certificatele medicale privind starea sănătăţii (certificatele medicale prenupţiale sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători) ;
4) dacă viitorii soți hotărăsc să aleagă regimul matrimonial al separației de bunuri sau al comunității convenționale, documentul încheiat în fața notarului public trebuie prezentat odată cu declarația de căsătorie. (art.329 NCC)
Căsătoria se încheie în termen de 11-14 zile de la data depunerii declarației de căsătorie, dar fără depăşirea termenului de valabilitate (de 14 zile) a certificatelor medicale privind starea sănătăţii. Termenul se calculează cuprinzând atât ziua eliberării certificatelor, cât şi ziua în care se oficiază căsătoria.
Pentru mai multe informații privind oficierea căsătoriei poate fi consultat site-ul Primăriei: https://primariaclujnapoca.ro/evidenta…/casatorii/