Incep lucrarile de modernizare la Castrul Roman- Matei Cristian vrea dezvoltare pe orizontala a Turzii.

Incep lucrarile de modernizare a Castrului Roman la Turda , amenajarea facandu-se cu bani europeni.

Proiectele facute de Matei Cristian si Administratia condusa de el prind incet contur.

Reciteste aici : https://stiriturda.net/turda-se-transforma-cartierul-industrial-in-atentia-lui-matei-cristian/?swcfpc=1

Turda se transforma pas cu pas iar promisiunea edilului este ca in cel mai scurt timp orasul va deveni european cu adevarat.

Primarul anunta astfel :

Au început lucrările de modernizare și punere în valoare a Castrului Roman!

A fost realizată platforma și împrejmuirea pentru organizarea de șantier. De asemenea, se evacuează pământ din depozitele existente.

Întreaga zonă va fi amenajată în baza proiectului european ,,Restaurarea, punerea în valoare și introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa-Turda”, proiect în valoare de 21.861.853,51 lei.

Vor fi amenajate şi marcate la suprafaţă principalele drumuri din interiorul castrului (Via Pretoria, Via Principalis, Via Decumana) şi va fi recreat circuitul perimetral (Via Sagularis), care va permite atât vizitarea castrului, cât şi monitorizarea/întreţinerea obiectivului.

Pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă și se vor amplasa panouri informative (cu prezentarea generală a castrului, sisteme de ilustrare grafică și indicatoare de traseu) în puncte cheie ale drumurilor romane și în zonele de intersecție ale acestora.

Castrul Roman va deveni în scurt timp un obiectiv turistic de importanță majoră în orașul nostru, alături de Salina Turda.

Dorinta Administratiei Locale este ca odata reabilitat,Castrul Roman sa fie unul dintre atractiile turistice ale Turzii iar vizitatorii Salinei sa aiba motive de a sta mai multe zile in urbea noastra.

Alte informatii aici : minadestiri.ro/strada-axente-sever-lucrarile-de-modernizare-continua/