Inca un vaccin intra in Romania-serul Johnson&Johnson a primit aprobarea.

Inca un vaccin intra in Romania-serul Johnson&Johnson a primit aprobarea.

Citeste aici : stiriturda.net/ministerul-sanatatii-romania-vaccinarea-este-recomandata-si-celor-care-au-trecut-prin-infectare-cu-sars-cov-2/?swcfpc=1

Cursa in descoperirea unui vaccin cat mai eficient impotriva noului coronavirus continua in lume.

Cercetatori de toate nationalitatile au dat mana incercand sa ajute planeta ingenuncheata de pandemie.

Astfel,dupa ce serurile de la Pfizer,Moderna si AstraZeneca si-au dovedit eficienta a venit randul unui alt vaccin sa primeasca aprobarea AEM pentru spatiul Uniunii Europene.

Este vorba de serul fabricat de Johnson&Johnson care ca particularitae s-ar injecta intr-o singura doza iar conditiile de pastrare ar fi intre +2 si +8 grade Celsius .

Valeriu Gheorghita,coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania a afirmat :

Este un vaccin tot pe bază de vector viral, tot pe bază de adenovirus. De această dată este vorba despre un adenovirus de tip uman,subtip 26.

Eficacitatea este similară cu a celui de la AstraZeneca, însă are un avantaj foarte mare. La acest moment, se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin.

Practic, simplifică foarte mult procesul de vaccinare.Condițiile de stocare și de distribuire sunt similare cu o temperatură obișnuită pe lanț de frig, de +2, +8 grade Celsius.

Deci am avea în portofoliu un al patrulea vaccin care va permite accelerarea campaniei de vaccinare și creșterea accesului persoanelor la vaccinare

Vezi si asta : minadestiri.ro/cati-ani-are-cea-mai-varstnica-persoana-programata-pentru-vaccinare/