Ieri Turda a sarbatorit Ziua Imnului National.

Ieri Turda a sarbatorit Ziua Imnului National.

Cu aceasta ocazia Matei Cristian a postat pe pagina sa https://www.facebook.com/MateiCristianOctavian :

Dragi turdeni,

Astăzi sărbătorim Ziua Imnului Naţional, simbolul nostru drag care alături de drapel, stemă și sigiliul statului ne fac sufletele de români să tresară de emoție.

Într-o lume modernă, e bine să nu uităm să cinstim reperele identităţii noastre, iar sărbătoarea de astăzi este un prilej să ne aducem aminte încă o dată ce ne unește ca și popor.

Dacă privim în urmă, încă din 1848 și până în zilele noastre, versurile imnului au fost cântate în fiecare moment de răscruce pentru patrie, iar mesajul purtat de aceste versuri au dat întotdeauna speranță și curaj tuturor românilor. Îndemnul meu pentru voi, dragi turdeni este să prețuim mereu acest simbol, să-i învățăm pe cei mici despre semnificația simbolurilor noastre naționale, deoarece spiritul de sacrificiu și patriotismul sunt calități umane esențiale, constituind piatra de temelie pentru dezvoltarea noastră ca și națiune.

Imnul conţine această expresie sublimă „acum ori niciodată”, iar în încheiere vă îndemn ca fiecare dintre voi să rețină aceste cuvinte și să pornim împreună spre ziua de mâine mai conștienți, mai încrezători și mai dornici să facem parte din schimbare!

La mulți ani Imnului Național!

🇷🇴 La mulți ani, România!

Citeste aici : https://stiriturda.net/mesajul-primarului-matei-cristian/?swcfpc=1