Ministrul Energiei anunta hotararea luata in cazul facturilor eronate-nu vor fi admise debransari in perioada recalcularii.

Ministrul Energiei anunta hotararea luata in cazul facturilor eronate precizand ca nu vor fi admise debransari in perioada recalcularii.

Dupa o lunga perioada de balbaiala , Guvernul Ciuca a hotarat marti care va fi atitudinea furnizorilor de energie fata de facturile gresite emise catre populatie.

Vezi aici : https://stiriturda.net/prioritara-este-cresterea-facturilor-la-utilitati-nu-demiterea-unui-ministru/?swcfpc=1

OUG prevede ca facturile emise eronat vor fi recalculate fără penalități în termen de 15 zile de către furnizorii de energie.

Ministrul Energiei , Virgil Popescu a precizat :

Fiecare poate să se uite în factură și să își dea seama dacă plătește mai mult decât plătea înainte. Acesta este primul semn. O factură care nu are elemente care să arate că e plafonată și că este compensată, evident că nu are aplicate elementele de compensare.

Este o singură situație când acest lucru nu este aplicat, când prețul este atât de mic – și nu cred că este cazul în acest moment – și nu este nevoie de plafonare și compensare.

Evident că fiecare dintre noi știu cam cât plătim.

Virgil Popescu a continuat :

Dacă diferența de sumă este mai mare de 100 de lei, atunci la cererea clientului, în termen de cinci zile, furnizorul are obligația de a efectua plata. Dacă diferența e mai mică de 100 de lei, atunci se recuperează din factura următoare.

Foto : facebook.com