Guvernul Romaniei doreste sa ajute medicii de familie sa-si renoveze si sa-si doteze cabinetele medicale.

Guvernul Romaniei doreste sa ajute medicii de familie sa-si renoveze si sa-si doteze cabinetele medicale.

Medicii de familie ajutati de catre Guvern care spune ca acestia vor primi bani pentru investitii in cabinetele medicale.

In acest sens , Ministerul Sanatatii a elaborat si emis un ghid al beneficiarului in care sunt aratate documentele necesare pentr accesarea fondurilor.

Poate ai ratat : stiriturda.net/administrarea-serurilor-anti-covid-se-va-face-doar-de-catre-medicii-de-familie/?swcfpc=1

Fondurile alocate vor putea fi accesate si folosite pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea a 3.000 de cabinete de asistență medicală primară sau asocieri de cabinete cu facilități de screening, diagnostic precoce și monitorizare a pacienților cronici, prioritizând cabinetele din mediul rural și din urbanul mic, inclusiv din zone marginalizate , spune alba24.ro.

Ghidul beneficiarului este in consultare publica si vizeaza propunerile prin PNRR pentru renovarea si dotarea cabinetelor medicale cu aparate de noua generatie.

Investitia totala va fi de 180,4 milioane de euro din care 75% se va finanța o listă preselectată de cabinete obținută prin aplicarea unei matrice de scor în baza de date a medicilor de familie a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru finanțarea a 2.250 de cabinete de medici de familie din regiuni sau localități marginalizate.

Restul de 25% din total, este pentru un apel necompetitiv de proiecte, care se va derula pe baza principiului “primul venit, primul servit”, pentru finanțarea a 750 de cabinete.

Termenul limita pentru depunerea cererilor este 13 iunie 2022 orele 14.00 iar ca un plus este faptul ca nu se solicita cofinantare din partea beneficiarului.

Captura foto : facebook.com/MinisterulSanatatii