Guvernul Romaniei a aprobat alocarea unor sume pentru judetele afectate de calamitati-CJ Cluj va folosi 3.661.000 lei in acest scop.

Guvernul Romaniei a aprobat alocarea unor sume pentru judetele afectate de calamitati-CJ Cluj va folosi 3.661.000 lei in acest scop.

Fenomenele meteorologice care au afectat grav zone intinse din tara au determinat Guvernul Romaniei sa aloce sume importante pentru ajutorarea sinistratilor.

Astfel ,CJ Cluj va folosi 3.661.000 lei in acest scop.

CJ Cluj informeaza pe pagina sa https://www.facebook.com/cjcluj :

𝐕𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐫𝐞𝐟𝐚𝐜𝐮𝐭𝐞 𝐝𝐨𝐮𝐚 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐧𝐞 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭𝐢𝐢

⛈☑️Consiliul Județean Cluj va demara 🏗refacerea a două sectoare de drum județean, grav afectate de fenomenele meteorologice ☔️de la sfârșitul săptămânii trecute. În acest scop, forul administrativ județean va folosi suma💰 de 3.661.000 lei aprobată de Guvern, banii fiind alocați din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale.

☑️Este vorba, astfel, de drumul județean 161C, respectiv sectorul situat în localitatea Corneni, comuna Aluniș, între km 13+000 și km 13+960, unde se impun realizarea unei consolidări cu zid de sprijin precum și lucrări de refacere a sistemului rutier.

☑️De asemenea, în urma ploilor torențiale care au afectat zona de munte a județului Cluj, drumul județean 107R, mai exact sectorul cuprins între Pârtia Buscat și unitatea militară de pe Muntele Mare, a suferit multiple degradări. În acest context, pe un sector în lungime de 11,3 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 47+350 și 58+650, Consiliul Județean va interveni în regim de urgență pentru refacerea sistemului rutier.

☑️Lucrările de refacere a celor două drumuri județene vor debuta 🔜în perioada imediat următoare, după încheierea contractelor📑 de execuție cu firmele contractoare.

Vezi si asta : https://minadestiri.ro/cristina-burciu/