George Simion si AUR au demarat strangerea de semnaturi pentru demiterea lui Klaus Ioahnnis.

George Simion si AUR au demarat strangerea de semnaturi pentru demiterea lui Klaus Ioahnnis.

AUR trebuie să strângă semnături de la cel puțin o treime din numărul total al parlamentarilor dar George Simion a anunțat că au semnat deja pentru suspendare și parlamentari de la PNL.

Ludovic Orban a anuntat ca ar sustine un astfel de demers fiind posibil ca Simion sa se refere la parlamentarii plecați împreună cu Ludovic Orban din grupul partidului. 

Vezi aici : https://minadestiri.ro/batalia-pentru-sefia-pnl-continua/

Pe langa suspendare AUR si George Simion isi doresc si alegeri anticipate odata cu suspendarea lui Klaus Iohannis :

Anunțăm astăzi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor.

Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna această procedură de suspendare. Invităm toate formațiunile atât politice cât și civice să semneze pentru demiterea lui Klaus Iohannis.

Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL.Este momentul. Au existat două propuneri pentru funcția de prim-ministru care nu au întrunit majoritate.

Conform Constituție trebuie să ajungem la anticipate și pentru a economisi banii și nervii românilor, odată cu anticipatele trebuie să mergem și la referendum pentru demiterea președintelui.

Revezi si : https://stiriturda.net/ludovic-orban-deplange-situatia-in-care-a-ajuns-florin-citu-premierul-a-facut-inchisoare-in-sua-vezi-ce-declara-actualul-presedinte-pnl/?swcfpc=1

Demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă, în urma desfăşurării referendumului, propunerea a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate

Pe durata suspendării președintelui, interimatul este asigurat de persoana care ocupă a doua funcție în stat, cea de președinte al Senatului, potrivit articolului 98 din Constituție.

Sursa foto : digi24.ro