Fostii oameni noi in politica-dinamica schimbarii retoricii.

Fostii oameni noi in politica-dinamica schimbarii retoricii.

Sintagma ,,oameni noi in politica,, a avut un impact relativ bun in 2016 la alegerile parlamentare cand au castigat suficiente fotolii in Parlament.

Citeste si aici : stiriturda.net/usr-si-pmp-mai-slabi-ca-actorii-unei-piese-de-teatru-la-turda/?swcfpc=1

Celebra ,,placuta suedeza,, cu lozinca ,,fara penali in functii publice,, cat si cu deviza ,,fara nepotisme,, au capturat o buna parte a electoratului.

Lupta cu ,,ciuma rosie,, care facuse atata rau Romaniei i-a facut lideri in a acuza partidul trandafiriu de toate nerealizarile sociale si economice de la Revolutie incoace.

O buna parte a populatiei se identifica cu liderul Nicusor Dan,fondatorul unei formatiunii despre care nu poti afirma in ce parte a esichierului politic graviteaza.

De asta s-a lamurit inclusiv fondatorul , care a plecat din propriul partid ,iar de atunci a inceput alunecarea formatiunii spre subsolul politicii

Alegerile Europarlamentare cat si cele Prezidentiale au aratat ca exponetii oamenilor noi nu au anvergura ce o afisau iar infrangerea lui Dan Barna de catre Viorica Dancila a fost cireasa de pe tort.

Mai mult decat atat,au refuzat intrarea la guvernare alaturi de PNL intr-un moment deosebit de greu,asteptand erodarea acestuia.

Aceasta erodare ,sustinuta si de pandemia,a venit si dupa un an de ping pong politic se vad in coalitia de guvernare.

Problema este insa ca dinamica transformarii retoricii politice din interiorul partidului a adus oamenii noi in situatia celor pe care i-au hulit si impotriva celor cu care s-au luptat.

Asistam astfel la nivel national cum liderii oamenilor noi isi propulseaza membrii familiilor in locuri caldute concomitent cu impartirea prefecturilor si subprefecturilor din tara.

Asta in timp ce la nivel local ,indeosebi la nivelul Consiliului Local Turda ,voteaza impotriva oricaror proiecte ce vin din partea majoritatii formate din PNL/UDMR.

Asta ar putea fi totusi trecuta cu vederea insa sa votezi ce-ti indica stapanul trandafiriu pe care il improscai cu noroi inainte de 27 septembrie,arata ca dinamica schimbarii retoricii se aplica si la nivel local.

Aici isi saboteaza propriul presedinte printr-un ,,regulament de ordine interna,, pe care il aplica preferential in timp ce la nivel national demisiile se tin lant.

Dar mai conteaza asta cand locurile caldute de la centru se impart exact precum o facea sistemul blamat de oamenii noi ??

Cand ai ajuns putin peste 10% dar arunci gulgute otravite ,atat la nivel local cat si national , arata ca fiecare om nou are pretul lui.

Poate te intereseaza si : minadestiri.ro/la-turda-plus-e-doar-o-anexa-a-usr