Modificare și completare a Ordonanţei de urgenţă nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

Executivul a modificat si completat Ordonanta de urgenţă nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

In decembrie 2021 , Guvernul Romaniei , urmand modelul altor state europene , a implementat formularului digital de intrare în România.

Revezi date din 2021 : stiriturda.net/conditii-de-intrare-in-romania-de-la-1-iunie/?swcfpc=1

Formularul adoptat in la sfarsitul anului trecut avea rolul de a localiza contactii celor depistati pozitivi in contextul revenirii de Sarbatori in tara a diasporezilor.

Conditiile schimbate vis a vis de OMICRON de la inceputul lui 2022 a dus la marirea perioadei acordate pentru completarea formularului dar si reducerea cuntumului amenzilor in cazul necompletarii acestuia.

Astfel , formularul digital de intrare în România se poate completa cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României fata de 24 de ore cat se hotarase in decembrie.

S-a redus de asemenea pragul minim care a scăzut de la 2.000 la 500 de lei. iar secretarul de stat in Ministerul Sanatatii , Andrei Baciu, a declarat ca persoanele care au contestat amenda în instanță, dacă în final vor fi amendate, vor primi amenda de 500 de lei.

Foto : hotnews.ro