Florin Citu-starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile.

Florin Citu-starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile.

Premierul Florin Citu anunta ca noua formula de calcul a incidentei se va aplica peste doua saptamani iar starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile.

Poate ai ratat : https://stiriturda.net/prefectura-cluj-abrudean-pierde-functia-de-prefect/?swcfpc=1

Florin Citu a afirmat :

Am cerut această analiză. Nu se va aplica imediat. Ea se va aplica peste 14 zile, tocmai pentru a avea o perioadă de tranziţie. Am cerut şi eu aceste date. Răspunsul a fost că aceasta este formula pe care o folosesc epidemiologii. Nu am o problemă cu acest lucru. Nu modifică foarte mult, pentru că noi deja am vaccinat şi în spitale, şi în centrele de bătrâni, unde puteau să apară focare şi de aceea permite şi această perioadă de 14 zile. Este doar o modificare pur statistică pentru a avea informaţia aproape de realitate şi este o formulă pe care o folosesc toate ţările din UE, deci nu este nimic care să ne îngrijoreze

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până în prezent.

Starea de alertă ar urma să fie prelungită cu încă 30 de zile.

Sursa : digi24.ro