Florin Citu a solicitat sprijinul bisericii-vezi reactia BOR la cererea premierului vis a vis de vaccinare.

Florin Citu a solicitat sprijinul bisericii-vezi reactia BOR la cererea premierului vis a vis de vaccinare.

Vasile Banescu , purtatorul de cuvant al BOR , a reiterat faptul ca biserica va sprijini Guvernul in campania de vaccinare.

Vezi aici : stiriturda.net/raportul-comitetului-national-pentru-vaccinarea-anti-covid/?swcfpc=1

BOR ,prin reprezentantii sai , va transmite catre enoriasi importanta vaccinarii si va face recomandarea ca acestia sa se vaccineze.

Vasile Banescu a mai spus :

Ajutorul Bisericii există și se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioși a informațiilor cuprinse în Broșura «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură», material oficial informativ pe care toate cultele religioase l-au primit în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Purtatorul de cuvant al BOR a mai precizat :

Conținutul acestei broșuri este deja cunoscut de preoți. Ei îl comunică credincioșilor în diferite ocazii. Așa au fost și sunt îndemnați, inclusiv de Patriarhia Română. Clericii pot transmite informațiile despre vaccinarea «gratuită, sigură și voluntară», așa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorități medicale din România. Este ceea ce pot face reprezentanții cultelor.

Vasile Bănescu a menționat că el se va vaccina și i-a îndemnat pe cei care ezită ,să se informeze cât mai atent și din surse sigure , cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună.

Vezi aici despre siguranta vaccinului : minadestiri.ro/vaccinul-pfizer-si-modul-de-actionare/