HANDBAL-evenimentul sportiv al week end ului din tara s-a desfasurat in Sala Gheorghe Baritiu din Turda.

Evenimentul sportiv al week end ului din tara s-a desfasurat in Sala Gheorghe Baritiu din Turda.

Meci foarte dificil pentru magnifici in turul disputat azi cu suedezii de la HK Alingsas.

Chiar daca ocupa locul I in Liga Zimbrilor , turdenii au dat peste o echipa robusta si puternica fizic , care a pus presiune din start si care au condus inceputul de partida la cate un gol diferenta.

Vezi si : minadestiri.ro/ahc-potaissa-turda-joaca-maine-in-cupa-ehf/

Pana in minutul 13 , Potaissa a fost nevoita sa alerge dupa egalare la fiecare faza , preluand pentru prima data conducerea la 6-5 si apoi imediat la 7-5.

Din acel minut , magnificii au inceput sa se impuna decisiv si au intrat la pauza cu 15-11.

Dupa pauza suedezii au incercat sa recupereze insa Horatiu Gal a gasit solutiile tactice iar turdenii au reusit sa pastreze o diferenta de cate 2-3 goluri , 22-20 , 23-20 sau 24-21.

Potaissa Turda vs Alingsas.

Suedezii au revenit insa pe final iar in minutul 57 au egalat la 28-28 dar turdenii au inscris imediat si au trecut in avantaj : 29-28.

Scorul a devenit egal 29-29 in minutul 58 iar Potaissa pierde atacul insa recupereaza prin Radu Lazar carea a facut 30-29 in ultimul minut.

Final de infarct insa in Sala Gheorghe Baritiu unde scorul era 30-30 cu 30 de secunde inainte de final cu atacul magnificilor.

Cu 10 secunde inainte de final Georgica Cantec inscrie pentru 31-30 iar suedezii fac fault in atac pe contra tabela inghetand la acest scor.

Potaissa Turda castiga astfel mansa tur insa ii asteapta o deplasare foarte grea peste o saptamana in Suedia.

Foto : facebook.com/potaissaturda