Europarlamentarul Daniel Buda face anuntul asteptat-circa 14 milioane de euro de la UE pentru sistemul de sanatate romanesc.

Europarlamentarul Daniel Buda face anuntul asteptat-circa 14 milioane de euro de la UE pentru sistemul de sanatate romanesc.

In contextul pandemiei de COVID 19 Uniunea European aloca sistemului sanitar public romanesc 14 milioane de euro pentru anul 2021.

Vezi si : minadestiri.ro/daniel-buda-vorbeste-despre-realizarile-turzii/

Europarlamentarul Daniel Buda spune ca banii provin din fondul de solidaritate al UE iar acestia vo fi folositi in lupta impotriva COVID 19 in tarile afectate de pandemie.

Pe social media Buda a scris :

Fondul de solidaritate al Uniunii Europene reprezintă dovada concretă a solidarității europene transpusă în mobilizarea unor resurse financiare suplimentare care să acopere o parte din cheltuielile publice suportate de statele afectate de catastrofe, a căror amploare justifică o intervenție la nivel european, dar și de pandemia COVID-19.Parlamentul European a adoptat decizia de a mobiliza

Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a sprijini România și alte 19 țări europene în lupta pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. Astfel, se vor mobiliza aproape 400 de milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a ajuta 17 state membre și trei țări în curs de aderare să protejeze sănătatea publică în contextul COVID-19. Statele beneficiare sunt: Austria, Belgia, Croația, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia, România, Spania, Albania, Muntenegru și Serbia.O sumă suplimentară de 86.7 milioane de euro va fi alocată Greciei și Franței în ceea ce privește dezastrele naturale cu care s-au confruntat ambele țări în al doilea semestru al anului 2020.

Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene va sprijini astfel atât statele afectate de castastrofe, cât și lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19, solidaritatea europeană fiind manifestată într-o manieră concretă

Poate ai ratat : stiriturda.net/premierul-florin-citu-in-vizita-la-cluj/?swcfpc=1