Eroii de week end ai Teatrului PUCK sunt Apolodor si Matia Corvin.

Eroii de week end ai Teatrului PUCK sunt Apolodor si Matia Corvin.

COMUNICAT pe pagina facebook.com/cjcluj :

𝐀𝐩𝐨𝐥𝐨𝐝𝐨𝐫 𝐬𝐢 𝐌𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐂𝐨𝐫𝐯𝐢𝐧, 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 „𝐏𝐮𝐜𝐤”

În aceste zile, artiștii Teatrului „Puck” susțin mai multe spectacole, atât la sediul instituției, cât și la grădinițe din oraș, precum și în fața publicului din Zalău. La finalul săptămânii, cei mici sunt așteptați la spectacolele „Ha én lennék Mátyás Király”/”Dacă aș fi Matia Corvin” (în regia lui Urmánczi Jenő) și „Cartea cu Apolodor” (în regia Monei Marian). Din cauza numărului redus de locuri în contextul pandemiei, accesul la Teatrul „Puck” se va face din această săptămână doar pe baza unor rezervări prealabile.Săptămâna a început cu manifestările evenimentului „1 Iunie – Ziua Porților Deschise la Teatrul „Puck”.

Miercuri, 2 iunie, spectacolul „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti, a fost prezentat la Grădinița Catolică din Cluj-Napoca.

Joi, 3 iunie, spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, în regia lui Ion Constantinescu, va avea două reprezentații la Casa Municipală de Cultură din Zalău. În aceeași zi, spectacolul „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna” va fi prezentat la sediul teatrului clujean.

Sâmbătă, 5 iunie, de la ora 11.00, este programat la Teatrul „Puck” spectacolul „Ha én lennek Mátyás Király”/”Dacă aș fi Matia Corvin”, în regia lui Urmánczi Jenő.Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară și va aduce în prim-plan câteva episoade incredibile din viața lui Corvin: asediul cetății Szabács de la Tibrili, legende despre nebunul regelui, despre husarul îndrăgostit sau despre judecătorul crunt al Clujului.În distribuție: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.De asemenea, duminică, 6 iunie, de la orele 10.00 și 12.30 va putea fi urmărit spectacolul „Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, în regia Monei Marian.

Este unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul instituției.„Cartea cu Apolodor” a participat în 2010 la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, la invitaţia Teatrului Denis din Hyeres, iar în 2011 a participat la Festivalul Culturii Române deFlennek la Bialystok, la invitaţia Institutului Cultural Român din Polonia.

Totodată, în anul 2012, spectacolul clujean a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C., festival organizat de ambasadele europene în capitala Statelor Unite ale Americii.Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani. Scenografia: Epaminonda Tiotiu. Sculptura: Florin Marin. Muzica: Corina Sîrbu. Procesare computerizată: Cristian Luchian. Distribuţia: Dana Bonţidean, Călin Mureşan și Angelica Pamfilie.Modificare în regulile de acces la Teatrul „Puck”

Întrucât locurile reglementate în contextul pandemiei sunt limitate, iar interesul publicului este foarte mare, accesul la Teatrul „Puck” se va face din această săptămână doar pe baza unor rezervări prealabile. Mai exact, rezervările pentru spectacolele din weekend se fac de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-15.00, la următoarele numere de telefon: 0731837691 – Lucian Boldor (impresar secția română) și 0731837693 – Jakabfi Agnes (impresar secția maghiară).

Regula se aplică și în cazul abonamentelor.Totodată, accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.

Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare.

Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la evenimentele din weekend este de 40.

Mai multe detalii, aici:http://teatrulpuck.ro/masuri-si-reguli-pentru…/

Vezi aici : https://stiriturda.net/o-noua-premiera-la-teatrul-puck/?swcfpc=1