Emil Boc vrea sa testeze infectarea cu noul coronavirus-propune un concert test.

Emil Boc vrea sa testeze infectarea cu noul coronavirus-propune un concert test.

Primarul Clujului doreste sa testeze care ar fi gradul de infectare in cazul unui concert test la Cluj.

Citeste si asta : stiriturda.net/pasaportul-vaccin-covid-19-primarul-clujuluiemil-boc-crede-ca-va-necesar/?swcfpc=1

Acesta declara ca :

Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari.

În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European.

Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele.

Noi ne oferim să testăm o asemenea modalitate pentru a da autorităților ocazia să găsească o soluție unitară după aceea pentru întreaga țară.Prioritate trebuie să aibă sănătatea populației și siguranța tuturor la un concert, dar deja în Europa lucrurile evoluează destul de repede și se poate ca în condiții de siguranță să se desfășoară astfel de festivaluri.

Urmăresc cu interes rezultatele studiului de la Bercelona, în 30 de zile vom avea și raportul oficial: din 5.000 care au participat, câți s-au îmbolnăvit după concert.Noi avem infrastructura și stadion si sală polivalentă pentru a putea testa cu un număr redus o asemenea soluție, pentru viitor, pentru a știi cum să ne pregătim pentru festivalurile din vară și din toamnă.

Premierul are dreptate, trebuie să găsim un echilibru între restricții și deschidere, pentru că oamenii sunt extrem stresați după un an de pandemie dar în același timp trebuie să știm că ne aflăm într-un moment critic în care efortul fiecăruia dintre noi este decisiv.

Vezi si : minadestiri.ro/primarul-clujului-emil-boc-ironizeaza-subtil-scepticii-covid-nu-pot-fi-bagati-la-inchisoare-chiar-daca-cred-in-vrajitoare/