Emil Boc si Florin Citu doresc concerte anul acesta-pentru participare trebuie sa ai ambele doze de vaccin facute.

Emil Boc si Florin Citu doresc concerte anul acesta-pentru participare trebuie sa ai ambele doze de vaccin facute.

In urma cu putin timp primarul Clujului ,Emil Boc , lansa ideea organizarii unui concert pilot pentru a testa ,pe principiul Barcelonei, pentru a vedea rata infectarii intre participanti.

Florin Citu si Tasnazy Szilard l-au contrat la acea vreme insa contextul pandemic actual cu trendul descrescator dau sperante lui Boc ca UNTOLD sau ELECTRIC CASTLE s-ar putea organiza anul acesta.

Poate ai ratat : minadestiri.ro/ridicarea-graduala-a-restrictiilor-posibila-dupa-1-iunie/

Primarul Emil Boc este optimist in sensul acesta insa precizeaza ca vaccinarea cu ambele doze va fi una dintre conditiile pentru a putea participa fizic la concerte.

El a spus urmatoarele :

Au fost două mesaje ale premierului: aveți tot sprijinul din partea Guvernului pentru susținerea măsurilor la nivel local sau județean de vaccinare.

Dacă vreți centre drive-thru, centre mobile, dacă doriți să organizați maratoane ale vaccinării, dacă doriți alte campanii prin care să veniți mai aproape de comunitate aveți ușa deschisă și susținerea Guvernului României„, a precizat Emil Boc.De asemenea, din 4 mai va fi o campania importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul cu primarii pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie.

Va fi voluntară campania, nu poți să obligi medicii de familie.Vor apărea, tot din 4 mai, dozele Johnson&Johnson. Asta ne da posibilitatea în centrele drive-thru să facem o singură doză și în comunitățile defavorizate tot o singură doză„, a mai spus acesta.Economia trebuie să se redeschidă treptat. Evenimentele, activitățile culturale, teatre, opere, cinematografe, festivaluri, trebuie să se redeschidă, cu o singură condiție: vaccinare.”

Un orizont cât mai repede anunțat pentru redeschiderea acestor activități ne va ajuta pe noi să susținem și mai bine campania de vaccinare, De exemplu pentru festivalieri, dacă le spunem de acum ”va fi din august UNTOLD”, foarte mulți vor merge să se vaccineze. Vom reuși numai prin vaccinare să doborâm COVID-19.

Eu sunt convins că vom avea festivaluri în acest an, și la Cluj și în toată țară. Condiția va fi să ai ambele doze de vaccin făcute și să treacă două săptămâni de la a doua doză.

Florin Citu si-a propus de altfel un target de 5 milioane de persoane vaccinate pana la vara si apoi crede ca va fi liver la concerte.

Vezi si asta : stiriturda.net/emil-boc-vrea-sa-testeze-infectarea-cu-noul-coronavirus-propune-un-concert-test/?swcfpc=1