Emil Boc este optimist in privinta pandemiei-vezi ce spune despre evolutia acesteia la Cluj.

Emil Boc este optimist in privinta pandemiei-vezi ce spune despre evolutia acesteia la Cluj.

Primarul Clujului se arata optimist vis a vis de controlul evolutiei pandemiei de COVID 19.

Vezi si aici : stiriturda.net/scadere-accelerata-a-ratei-infectarii-in-judet/?swcfpc=1

Scaderea accelerata din ultimele zile a ratei de infectare la Cluj aduce sperante populatiei intr-o revenire la normalitate cat mai curand.

Este insa periculos ca sentimentul de relaxare sa cuprinda cetatenii prematur .

Edilul Clujului atentioneaza asupra acestui efect psihologic care ,chiar daca se preconizeaza un platou la nivelul infectarilor , poate duce dupa Sarbatoarea Pastelui Ortodox la o crestere a ratei infectarii.

Emil Boc recomanda oamenilor sa respecte masurile sanitare atat la Slujba de Inviere cat si la mesele din familie pentru a ,,nu ne ineca la mal,, iar urmarile sa nu fie periculoase.

Intr-o interventie la radio ,Primarul Clujului a punctat :

Să ne facem fiecare treaba acasă. Am fost la întâlnirea cu colonelul Gheorghiță, miercuri, și ne-a spus că Clujul este pe primul loc în România la numărul de vaccinări.

Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc. Asta arată că la Cluj este un alt grad de conștiință civică și că până la urmă orașul ăsta este ceea ce este datorită oamenilor lui speciali. Sunt oameni care își fac treaba la locul lor de muncă.

În perioada de pandemie nu a trebuit să carantină orașul, iar acum suntem sub 3 cazuri la mie, adică pe o direcție bună, ceea ce arată exact ceea ce spuneam. 

Acum coborârea va fi puțin mai lentă decât a fost până acum, dar tot cred că se va păstra o scădere.De aceea le spun tuturor să nu exagerăm de Paști. Eu înțeleg prin asta moderație și respectarea în continuare a regulilor.

Adică, e păcat ca acum la spartul târgului și să avem o rată în creștere după Paști, pentru că ne-am compromis o bună parte din progresele pe care le-am făcut. Eu am îndemnat la sărbători cu moderație.

Se poate merge la Înviere, cu distanțare socială. La slujbă se poate merge cu respectarea distanțelor. Alte evenimente să se facă cu moderație, pentru iunie e următoarea lună, care urmează după mai.

În iunie se elimină o parte din restriciții și viața noastră se va apropia de normalitate

Poate ai ratat : minadestiri.ro/scaderea-accentuata-a-ratei-de-infectare-continua/