Directorul General al OMS-raport macabru la Geneva.Vezi ce cifre a prezentat!

Directorul General al OMS a prezentat un raport macabru la Geneva in cadrul reuniunii Comitetului Executiv.

Reciteste aici : https://stiriturda.net/omicron-induce-panica-in-statele-lumii/?swcfpc=1

Comitetul Executiv al OMS s-a reunit in aceasta saptamana la Geneva pentru a discutata aspecte cheie privind viitorul agenţiei sanitare a ONU si chiar eventualitatea unui al doilea mandat pentru Tedros Adhanom Ghebreyesus precum şi o propunere pentru creşterea independenţei agenţiei din punct de vedere financiar.

In cadrul plenului ,directorul general al OMS s-a aratat in continuare ingrijorat de varianta OMICRON si de cifrele zilnice raportate la nivel mondial.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat in deschidere :

,,Jumătate dintre cele 194 de state membre OMS şi-au ratat deja obiectivul vaccinării a 40% din populaţie în 2021, potrivit OMS.

În medie, săptămâna trecută, Covid-19 a ucis o persoană la fiecare 12 secunde, iar la fiecare trei secunde s-au raportat 100 de cazuri.

Pentru a se pune capăt fazei acute a pandemiei, ţările nu trebuie să rămână cu braţele încrucişate şi este necesar, între altele, să lupte împotriva inechităţii vaccinării, să supravegheze virusul şi variantele acestuia şi să impună restricţii adaptate.

Este adevărat că vom trăi împreună cu Covid-19 într-un viitor previzibil , însă a învăţa să trăim cu covid nu trebuie să însemene că trebuie să-i lăsăm cale liberă.

Nu înseamnă că trebuie să acceptăm că aproape 50.000 de oameni mor în fiecare săptămână din cauza unei boli pe care o putem preveni şi trata.,,

Comitetul Executiv al OMS este alcatuit din 34 de membri aleşi pentru un mandat de trei ani, şi dezbate şi aprobă agenda Adunării Mondiale a Sănătăţii precum şi rezoluţiile care vor fi supuse aprobării celor 194 de state membre.

Foto : facebook.com