Depozitul inchis si ecologizat din Campia Turzii intra in domeniul public al judetului

𝗗𝗲𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝘂𝗹 𝗶𝗻𝗰𝗵𝗶𝘀 𝘀𝗶 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝘇𝗮𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗮𝗺𝗽𝗶𝗮 𝗧𝘂𝗿𝘇𝗶𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮 𝗶𝗻 𝗱𝗼𝗺𝗲𝗻𝗶𝘂𝗹 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗮𝗹 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗖𝗹𝘂𝗷.

COMUNICAT pe pagina facebook.com/cjcluj :

În cadrul ședințe ordinare a Consiliului Județean Cluj de joi, 27 mai a.c., a fost adoptat proiectul de hotărâre vizând înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate publică al Județului Cluj, respectiv a dreptului de administrare al Consiliului Județean Cluj, a bunurilor imobile realizate în urma implementării proiectului pe fonduri europene vizând închiderea și ecologizarea depozitului urban neconform de deșeuri din municipiul Câmpia Turzii.

Bunurile realizate și recent recepționate de Consiliul Județean în cadrul proiectului de închidere a ultimei rampe neconforme din județ sunt următoarele: instalații de biogaz și de colectare a levigatului, canale de colectare a apelor meteorice, platforma tehnică, drumul de acces spre depozit, instalații electrice, împrejmuirea depozitului, straturile și membranele de impermeabilizare.

Valoarea de inventar a acestor lucrări de interes public județean este de 10.499.516 lei, în această sumă intrând și contravaloarea studiilor topografice, serviciile de proiectare, verificarea proiectului, organizarea de șantier, monitorizarea depozit și asistența tehnică. Reamintim faptul că proiectul de închidere a vechii gropi de deșeuri neconforme Câmpia Turzii a demarat la finalul anului 2018. Locat pe o suprafață totală de 54.337 mp, depozitul a intrat în conservare încă din vara anului 2012, când a fost dispusă sistarea depozitării de noi deșeuri.

Odată cu închiderea ultimei rampe neconforme din județul Cluj, Consiliul Județean Cluj a pus definitiv punct acestei probleme. De asemenea, începând din 1 iunie demarează colectarea și transportului deșeurilor de pe loturile 2 și 3 de către noul operator de salubritate, în condiții net superioare.

În paralel, continuă evaluarea ofertelor depuse în cadrul aceleiași licitații, cele aferente lotului 1. Odată devenit funcțional întregul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor, beneficiile pentru clujeni vor fi cu adevărat semnificative. Biroul de presă28 mai 2021

Vezi si asta : https://minadestiri.ro/noul-operator-de-salubritate-pregatit-logistic-poate-incepe-activitatea-de-la-1-iunie/