Conducerea liberala de la nivel national abordeaza pretul politelor RCA incercand sa protejeze posesorii de autovehicole.Vezi ce discutii se poarta!

Conducerea liberala de la nivel national abordeaza pretul politelor RCA incercand sa protejeze posesorii de autovehicole.

Explozia preturilor asigurarilor RCA sperie soferii dar mai ales companiile de transport care s-au trezit peste noapte cu costuri uriase privind asigurarea obligatorie auto.

Sunt afectati milioane de posesori de autoturisme insa cei mai ingrijorati sunt transportatorii care detin masini de mare tonaj la care asigurarea in acest moment este uriasa.

Toata nebunia a pornit de la falimantul City Insurance iar preturile practicate acum destabilizeaza industria transporturilor :

-În cazul unei Dacia Logan, prețul a crescut de la 360 la 700 lei;

-În construcții transport intern, prețul a crecut de la 1995 la 3800 lei;

-În transport internațional, prețul a crescut de la 5950 la 18.000.

Rares Bogdan a propus :

Să activăm toate instrumentele pe care partidul le are, Comisii, Parlamentari, specialiști să rezolvăm cele invocate în BEX.

Premierul a precizat si el , expunand la ce anume se lucreaza :

…se lucrează deja la un pachet de măsuri. Mai mult, în locul liber lăsat de City Insurance, statul va încerca să compenseze prin Exim Asigurări. De asemenea, se lucrează și pentru ca CEC Bank să înființeze o secție dedicată asigurărilor RCA

Urmare a discutiilor purtate in cadru BEX ului , Ionut Stroe a tinut sa informeze ;

Cea de-a doua concluzie a ședinței noastre de azi ține de o problemă a sistemului de asigurări, problemă generată poate și de falimentul unei mari companii de asigurări anul trecut și soluțiile pe care ni le dorim acum țin de stoparea creșterii prețurilor polițelor RCA, dar și de anumite măsuri pe care ni le dorim a fi adoptate pentru a preîntâmpina anumite practici similare a celor care au dus la falimentul acestei mari companii și la generarea tuturor problemelor actuale.

Purtatorul de cuvant al PNL a continuat :

În concluzie, vom solicita audierea președintelui ASF într-o ședință comună a celor două comisii de buget finanțe, a Camerei Deputaților și a Senatului, și prezentarea anumitor justificări privind situația preturilor RCA din acest moment. Și bineînțeles, soluții.

Trebuie să ne asigurăm că nu poate fi vorba despre o anumită lipsă de acțiune ca în cazul crizei din zona energiei și trebuie să ne asigurăm că, în momentul de față, ASF-ul studiază și vine cu propuneri concrete privind stabilizarea asigurărilor în România.

Afectați sunt atât proprietarii de mașini și vehicule cât și transportatorii.

Cea de-a treia idee a fost cea a unei evaluări pe care o vom solicita privind stadiul pregătirii reformelor menționate și asumate prin PNRR.

Sursa foto : adevarul.ro