Coalitia de guvernare vrea eliminarea banilor cash din Romania.Vezi avantaje si dezavantaje!

Coalitia de guvernare vrea eliminarea banilor cash din Romania.

Un proiect initiat de doi parlamentari,unul liberal si celalalt social-democrat,a fost depus in Parlament in octombrie 2022.

Proiectul propus de  George-Cristian Tuță(PNL) și Radu Oprea(PSD) stipula ca salariile si toate platile sa se faca doar pe carduri bancare rezultatul in timp fiind evident scoaterea cash ului din circuit.

Pentru a intelege mai bine sintagma ,,cash versus card,, roamanii trebuie sa stie avantajele si dezavantajele utilizarii banilor fizici sau ale tranzactiilor cu card.

Atât bani cash cât și cardurile bancare sunt utilizate în mod frecvent în relațiile economice, dar există avantaje și dezavantaje pentru fiecare.

Bani cash sunt bani fizici, pe care îi poți ține în mână. Aceștia pot fi folosiți în orice locație care acceptă plata cu numerar. Folosirea banilor cash poate fi mai convenabilă pentru tranzacțiile mici sau pentru cumpărăturile în locații care nu acceptă carduri bancare. Însă, transportul banilor cash poate fi riscant, iar cheltuielile cu transportul și securitatea sunt costuri adăugate.

Pe de altă parte, cardurile bancare oferă o alternativă convenabilă la bani cash. Acestea sunt acceptate la majoritatea magazinelor și comercianților din întreaga lume și permit plata online și la distanță. Cardurile bancare sunt, de asemenea, mai sigure decât banii cash, deoarece sunt protejate prin coduri de securitate, PIN-uri și tehnologii de autentificare, cum ar fi autentificarea cu amprentă digitală. Cu toate acestea, există costuri asociate cu utilizarea cardurilor bancare, cum ar fi taxele de tranzacție, comisioanele și dobânzile, care pot varia în funcție de emițătorul cardului.

Asadar atât bani cash cât și cardurile bancare au avantaje și dezavantaje în relațiile economice fiin iste important să analizezi situația înainte de a alege metoda de plată potrivită pentru nevoile tale și să iei în considerare costurile, riscurile și beneficiile fiecărei opțiuni.

Sursa foto : experian.com