Clujul declara razboi pandemiei de COVID-spitalele clujene primesc mari cantitati de materiale sanitare.

Clujul declara razboi pandemiei de COVID-spitalele clujene primesc mari cantitati de materiale sanitare.

Aflat pe primul loc in tara in lupta impotriva pandemiei de COVID 19 ,autoritatile clujene declara RAZBOI virusului SARS-COV-2.

Citeste si aici : stiriturda.net/scadere-accelerata-a-ratei-infectarii-in-judet/?swcfpc=1

In sensul acesta ,spitalele din Cluj vor primi o infuzie mare de materiale sanitare necesare in linia intai in lupta cu virusul.

Pe pagina site ului stiridecluj.ro/ apare :

Peste 1,3 milioane echipamente de protecție pentru protecția personalului medical din spitalele clujene. Materialele au fost cumpărate de Instituția Prefectului – Județul Cluj, Consiliul Judetean Cluj, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, cu sprijinul platformei Un Singur Cluj și al Băncii Transilvania. 

Acțiunea a fost programată înca din luna martie.Această achiziție ne oferă ”o plasa de siguranță” pentru asigurarea echipamentelor de protecție pentru personalul medical, în condițiile dificile de procurare a unor asemenea materiale.O cursă TAROM încărcată cu echipamente de protecție pentru spitalele clujene a aterizat astăzi, 29 aprilie 2021, în jurul orei 15.00, pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Aeronava Boeing 737-800 a decolat în această dimineață din Shanghai (China) și a făcut o escală de realimentare în Almaty (Kazakhstan). 

Aeronava a adus la Cluj-Napoca 75 metri cubi de echipamente de protecție: 100.800 de bonete, 520.000 de mănuși, 540.000 de măști chirurgicale, 150.000 de mănuși cu mânecă lungă, 60.000 de măști FFP2, 10.000 de combinezoane impermeabile și 7.500 de ochelari de protecție. 

Aceste echipamente vor fi distribuite spitalelor clujene și sunt achiziționate din fonduri puse la dispoziție de către autoritățile publice.

Sursa foto : stiridecluj.ro