Premierul Romaniei viziteaza zonele calamitate din Alba-va fi insotit de ministrul Apararii si de ministrul de Interne.

Premierul Romaniei viziteaza zonele calamitate din Alba-va fi insotit de ministrul Apararii si de ministrul de Interne.

Florin Citu ,in drumul sau catre Cluj, se va opri azi in zonele calamitate din judetul Alba unde sute de gospodarii au fost distruse de viituri.

In drumul sau spre Cluj el va fi insotit de ministrii Nicolae Ciuca si Lucian Bode pentru analiza şi evaluarea din teren a efectelor fenomenelor meteo periculoase înregistrate în judeţul Alba în ultimele zile.

Vezi si ; https://stiriturda.net/avertizare-prin-ro-alert-la-cluj-ieri/?swcfpc=1

Conform https://zcj.ro/ reprezentanţii Guvernului vor avea o şedinţă cu primarii localităţilor afectate de inundaţii, Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni şi Abrud, la sediul Primăriei Ocoliş. Ulterior, premierul şi cei doi miniştri vor face o vizită în teren în zonele inundate.

Acelasi site titreaza ca peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, judeţul Alba, şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roşia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren.

În urma ploilor de vineri seara, Drumul Naţional 74 Cărpiniş (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni şi o alunecare de teren. În oraşul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuţi.