Ministrul interimar al Sanatatii-certificatul verde are scopul de a facilita libera circulatie a individului si combaterea pandemiei.Vezi ce declara Cseke Attila!

Domnul Cseke Attila ,ministrul interimar al sanatatii , a declarat ieri ca certificatul verde are scopul de a facilita libera circulatie a individului si combaterea pandemiei.

Dupa sedinta de Guvern acesta a evitat un raspuns direct vis a vis de propunerea USR de introducere obligatorie a certificatului verde pentru toţi angajaţii de la stat şi din mediul privat.

Vezi si : https://stiriturda.net/obligativitatea-certificatului-verde-la-locul-de-munca/?swcfpc=1

Ministrul interimar a punctat insa :

Pe acest domeniu eu cred că ar trebui să ne întoarcem foarte mult pe partea de specialitate. Nu cred că ajută comentariile şi declaraţiile politice. Acest proiect legislativ al cărui iniţiator sunt, în mare parte, a fost pregătit şi a existat în Ministerul Sănătăţii, nu a fost promovat de conducerea anterioară a Ministerului Sănătăţii.

Astfel încât eu cred că a veni acum şi a spune: vrem, vrem, vrem, dar când am putut nu am promovat acest proiect legislativ, cred că este puţin greşit.

Oricum, în comisiile de specialitate de la Camera Deputaţilor vor trebui găsite formule prin care acest certificat verde să îşi atingă scopul pe care ni-l dorim cu toţii (…) şi anume de a facilita libera circulaţie a persoanei, acesta este scopul principal al certificatului verde, aşa cum este gândit la nivel european, şi, pe de altă parte, sigur, să faciliteze, dacă vreţi, combaterea pandemiei.

Şi aici soluţiile vor trebui găsite din punct de vedere profesional.

Reciteste asta : https://minadestiri.ro/psd-respinge-obligativitatea-in-senat-dar-o-recomanda-la-camera-deputatilor/

Referitor la forma finala ce va fi adoptata a spus :

Vor fi foarte multe amendamente, unele dintre ele le-am văzut şi eu.

Pregătesc şi eu amendamente, ca membru al Parlamentului.

Cred că mâine o să aveţi detalii legat de amendamentul pe care îl pregătesc împreună cu câţiva colegi