Centru de vaccinare la BT Arena-se organizeaza Maratonul Vaccinarii Impreuna pentru Cluj.

Centru de vaccinare la BT Arena-se organizeaza Maratonul Vaccinarii Impreuna pentru Cluj.

Scaderea spectaculoasa a indecelui infectarii in judet se datoreaza si accelerarii procesului de vaccinare.

Vezi aici : stiriturda.net/centrul-de-vaccinare-drive-thru-operational-de-azi/?swcfpc=1

Locuitorii din Cluj-Napoca cu vârsta de peste 16 ani, dar și cei din alte localități, se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, în cadrul maratonului de vaccinare de la centrul de vaccinare care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena.

In perioada 14-17 mai 2021 oricine se va putea vaccina fara programare NON STOP la acest centru.

Maratonul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituția Prefectului Cluj și Primăria Municipiului Cluj-Napoca iar pe lângă instituțiile administrative locale și județene, parteneri în această inițiativă vor mai fi și spitalele universitare din Cluj-Napoca, Colegiul Medicilor Cluj și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj.

Intr-o declaratie prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca transmite :

Imunizarea prin vaccinare salvează milioane de vieţi în fiecare an şi este recunoscută pe scară largă drept una dintre cele mai reuşite măsuri de prevenţie pentru păstrarea sănătăţii. Cu atât mai mult, în aceste vremuri complicate, noi, în calitate de promotori ai sănătății, ne considerăm responsabili de informarea corectă și mijlocirea accesului populației la vaccinul anti COVID-19. Prin acest maraton, vom putea veni în sprijinul populației care își dorește să revină la viața de dinainte de pandemie și, totodată, îi vom putea mobiliza pe cei indeciși și le vom oferi acces celor care nu au avut posibilitatea să se programeze prin metodele puse la dispoziție până acum.

Mentionand ca la inițiativa universităților de medicină și farmacie, acest eveniment se va desfășura și la București, Iași, Târgu-Mureș și Craiova rectorul a mai precizat :

Fiind un eveniment de mare anvergură, în care se vor investi resurse umane, materiale și logistice însemnate, ne bucurăm de susținerea oferită de autoritățile locale și județene și orice formă de sprijin va fi bine-venită și foarte apreciată. Sperăm că astfel vom putea oferi un exemplu și pentru alte orașe din țară și vom contribui cu succes la stoparea pandemiei care ne-a afectat viețile de mai bine de un an de zile.

Citeste aici : minadestiri.ro/centru-de-vaccinare-drive-through-operational-de-luni-26-aprilie/