Case de tip familial pentru persoanele cu handicap-Consiliul Judetean Cluj demareaza construirea a 4 asemenea case pentru 40 de persoane.

Case de tip familial pentru persoanele cu handicap-Consiliul Judetean Cluj demareaza construirea a 4 asemenea case pentru 40 de persoane.

Consiliul Județean va demara construirea a patru case de tip familial pentru 40 de persoane adulte cu handicap.

Vezi si alte stiri : stiriturda.net/spitalul-de-copii-cluj-dotari-noi-de-la-consiliul-judetean/?swcfpc=1

Consiliul Județean va demara construirea a patru case de tip familial pentru 40 de persoane adulte cu handicap instituționalizate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj.

Alin Tise declara :

𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑚 𝑠𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛𝑖𝑡𝑖𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑟𝑖𝑖 𝑠𝑖 𝑎 𝑎𝑢𝑡𝑜-𝑔𝑜𝑠𝑝𝑜𝑑𝑎𝑟𝑖𝑟𝑖𝑖. 𝑇𝑜𝑡𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎, 𝑣𝑜𝑚 𝑑𝑖𝑚𝑖𝑛𝑢𝑎 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑝𝑟𝑒𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝑒𝑥𝑒𝑟𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡𝑎 𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡 𝑝𝑒 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑓𝑢𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑡𝑟𝑒 𝐷𝐺𝐴𝑆𝑃𝐶 𝑖𝑛 𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑚 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡.

Proiectul vizează edificarea, pe o suprafață de 1 ha din Sălicea, comuna Ciurila, a patru case de tip familial, cu o capacitate de cazare de 10 persoane fiecare. Locuințele vor fi compartimentate, utilate și mobilate modern, scopul urmărit fiind îmbunătățirea substanțială a nivelului de îngrijire și asistență. În cadrul acestora, beneficiarii vor avea posibilitatea să realizeze activități de bază ale vieții zilnice și să învețe deprinderi de auto-gospodărire, astfel încât să poată fi integrați sau, după caz, reintegrați din punct de vedere socio-profesional. Consiliul Județean va contribui la implementarea acestui proiect cu 3.563.320 de lei, respectiv 58,26% din valoarea totală, diferența până la suma de 6.116.280 de lei urmând a fi asigurată printr-un program național de înființare de servicii sociale și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități.

Sursa : facebook.com/cjcluj