Black Lives Matter-miscare creata pentru lupta impotriva brutalitatii politienesti.

Black Lives Matter-miscare creata pentru lupta impotriva brutalitatii politienesti.

Black Lives Matter este un mișcare socială globală care a luat naștere în Statele Unite ale Americii, după moartea lui George Floyd în mai 2020. Mișcarea a fost creată pentru a lupta împotriva brutalității polițienești îndreptate împotriva afro-americanilor și pentru a promova egalitatea rasială în întreaga lume. Aceasta este o mișcare importantă care a atras atenția lumii întregi și a dus la o serie de proteste și schimbări sociale.

Black Lives Matter a fost fondată în 2013 de Patrisse Cullors, Alicia Garza și Opal Tometi, după ce George Zimmerman a fost achitat pentru uciderea adolescentului afro-american Trayvon Martin. Mișcarea a început ca un hashtag pe rețelele sociale, care a devenit rapid viral și a început să atragă atenția presei și a publicului.

Mișcarea Black Lives Matter a avut un impact puternic asupra lumii și a generat o serie de proteste la nivel global, în special după moartea lui George Floyd în Minneapolis, Statele Unite ale Americii, în mai 2020. Protestele au fost organizate în întreaga lume, inclusiv în Europa, Asia și America de Sud, și au atras atenția asupra problemelor de discriminare rasială și brutalitate polițienească.

Mișcarea a dus la o serie de schimbări semnificative, inclusiv retragerea unor statui ale unor personalități istorice asociate cu rasismul și sclavia, precum și schimbări în politica de aplicare a legii. În plus, Black Lives Matter a avut un impact puternic asupra opiniei publice și a dus la o mai mare conștientizare asupra problemei inegalității rasiale.

Pe lângă lupta împotriva brutalității polițienești îndreptate împotriva afro-americanilor, mișcarea Black Lives Matter se concentrează și asupra altor probleme legate de discriminarea rasială, inclusiv probleme de sănătate, de acces la educație și de inegalitate economică. Mișcarea își propune să promoveze o lume în care toți oamenii sunt tratați cu egalitate și respect, indiferent de culoarea pielii sau de originea etnică.

Black Lives Matter este o mișcare importantă care a atras atenția lumii întregi și a dus la o serie de schimbări semnificative. Mișcarea a luptat împotriva brutalității polițienești și a discriminării rasiale, iar aceste probleme sunt încă actuale în întreaga lume. Este important ca societatea să continue să lupte împotriva inegalității rasiale și să promoveze o lume în care toți oamenii sunt tratați cu egalitate și respect.

Foto : newworker.com