Artistii teatrului PUCK-spectacole la Vaida-Camaras si Sangeorz Bai.

Artistii teatrului PUCK-spectacole la Vaida-Camaras si Sangeorz Bai.

𝐀𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐢 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝐏𝐮𝐜𝐤” 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐚 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐢𝐧 𝐕𝐚𝐢𝐝𝐚-𝐂𝐚𝐦𝐚𝐫𝐚𝐬 𝐬𝐢 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐞𝐨𝐫𝐳 𝐁𝐚𝐢

Micii spectatori din localitatea clujeană Vaida-Cămăraș, dar și cei din localitatea bistrițeană, Sângeorz-Băi se vor bucura în această săptămână de teatru de păpuși de la Cluj.

Vezi si : stiriturda.net/teatrul-puck-spectacole-la-sangeorz-bai-si-huedin/?swcfpc=1

Astfel, marți, 23 martie, spectacolul „Turnuleţul”/„ A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó a fost prezentat pentru copilașii din Vaida- Cămăraș. În distribuție: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Mostis Balázs si Kötő Áron.De asemenea, joi, 25 martie, de la ora 12.00, Centrul Cultural „Iustin Soroca” din Sângeorz-Băi va găzdui spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, în regia lui Ionuț Constantinescu.

Acesta propune o temă clasică a teatrului de păpuși tradițional românesc și adaptarea celebrelor personaje ale teatrului de bâlci, în cheie comică, la situații de viață actuale.În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan. Scenografia este realizată de Andra Ștefan, pictura de Elena Ilaș, iar sculptura este semnată de Florin Marin.Totodată, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca oferă în continuare spectacole online cu vizionare gratuită.

Primul din această săptămână a fost „Kolozsvári mesék”/„Povești clujene”, în regia Ibolyei Varga, prezentat luni, 22 martie.În continuare, marți, 23 martie, de la ora 18.00 și duminică, 28 martie, de la ora 11.00, pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck este programat spectacolul „Fata babei și fata moșului”, în regia Angelicăi Pamfilie, după una dintre cele mai iubite povești din opera lui Ion Creangă. Drumul către Sfânta Duminică și întâlnirea cu personaje fantastice precum Cățelușa, Părul, Fântâna și Cuptorul sunt ilustrate scenic în spectacolul omonim regizat de Angelica Pamfilie. Respectând firul poveștii, spectacolul îi poartă pe cei mari și mici într-o frumoasă călătorie despre altruism și smerenie, despre bine și rău.În distribuție: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Adina Ungur, Angelica Pamfilie. Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de doi ani.

De asemenea, pe pagina https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz poate fi urmărită sâmbătă, 27 martie, de la ora 11.00, o reprezentație a spectacolului „Ciobănașul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, după o poveste populară, în regia și scenariul lui Szabó Attila. A fost odată un rege care dădea porunci destul de nechibzuite. Tot atunci trăia și un ciobănaș care pur și simplu nu îndeplinea aceste porunci. Iar în momente de acest gen, situația trebuie confruntată. Dar oare cum putem face asta? Putem oare să privim în ochii celui care tocmai deoache fără să amețim? Se pot oare stinge acei ochi, se pot oare întuneca acei ochi de stele? Căci nu-i poate stinge nici stupiditatea, nu-i poate închide teama, nu clipesc în fața ursului, nici a aricilor uriași, a coaselor ascuțite. Numai privirea fetei craiului umbrește un pic ochii aceia, cât pentru o clipă, dar numai și numai pentru ca după aceea să se uite unul la altul cu o privire și mai curată. Lumea e bună câtă vreme căile vieții sunt ghidate de astfel de ochi de stele.Muzica este semnată de Csernák Zoltán Samu, iar păpușile, costumele și decorul de Miareczky Edit. Asistent de regie: Urbán Nikolett. Coregrafie: Fosztó András. În distribuție: Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondár Tibor și Kötő Áron.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani. Spectacolul este prezentat în limba maghiară.

Poate iti amintesti si asta : minadestiri.ro/care-sunt-spectacolele-online-ale-teatrului-puck/