Apa potabila de calitate la Apahida-investitie de circa 1,5 milioane de lei facuta de CJ Cluj.

Apa potabila de calitate la Apahida-investitie de circa 1,5 milioane de lei facuta de CJ Cluj.

Vezi apa potabila aici : stiriturda.net/sase-localitati-clujene-vor-beneficia-de-apa-potabila-in-sistem-centralizat/?swcfpc=1

COMUNICAT :

Serviciul de alimentare cu apă potabilă a comunei Apahida va fi optimizat grație unei noi investiții în valoare de cca. 1,5 milioane de lei. Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, a demarat achiziția publică în vederea contractării lucrărilor de construire a unei conexiuni suplimentare între conducta de aducțiune ce leagă municipiul Cluj-Napoca de Gherla și conducta de distribuție ce deservește în prezent comuna Apahida.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢ș𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑑𝑒𝑟 𝑐𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑑𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎 𝑠𝑎 𝑠𝑢𝑠𝑡𝑖𝑛𝑒𝑚 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑙𝑒𝑟𝑎𝑡𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑢𝑟𝑏𝑎𝑛𝑎 𝑎 𝑚𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑙𝑢𝑗-𝑁𝑎𝑝𝑜𝑐𝑎, 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑠𝑖𝑣 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛𝑓𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑖𝑖 𝑒𝑑𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒. 𝑇𝑜𝑡̦𝑖 𝑐𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎 𝑠𝑒 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑜 𝑎𝑝𝑎 𝑝𝑜𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎 𝑑𝑒 𝑏𝑢𝑛𝑎 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑓𝑢𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑎 𝑖𝑛 𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑢”.

Conform documentației tehnice încărcate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), viitoarea conductă de aducțiune va fi una de înaltă densitate și va avea o lungime de 1,3 km. Operațiunile sunt preconizate a dura cca. 3 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Necesitatea acestei noi investiții este determinată de creșterea exponențială a consumului de apă din comuna Apahida, existând în acest sens situații în care, pe fondul presiunii scăzute, furnizarea apei potabile înregistrează intermitențe, nemaiputând fi asigurată în regim 24/7.

Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 1.550.402 lei, banii fiind asigurați de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit împreună cu Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Poate te intereseaza : minadestiri.ro/veste-buna-pentru-locuitorii-din-garbau/