,,𝐋𝐚𝐜𝐡𝐚𝐢𝐦” 𝐬𝐚𝐮 ,,𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚”, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭 𝐚𝐥 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐄𝐯𝐫𝐞𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚.

🎼,,𝐋𝐚𝐜𝐡𝐚𝐢𝐦” 𝐬𝐚𝐮 ,,𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚”, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭 𝐚𝐥 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐄𝐯𝐫𝐞𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚

🤝Cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, ➡️formația klezmer „Mazel Tov” a Comunității Evreilor din Cluj-Napoca organizează, în această săptămână, concertul intitulat 🎼„Lăchaim!” sau „Pentru viață!”.
📅Evenimentul va avea loc joi, 4 mai, de la ora ⏰19:00, la 📍 Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și va cuprinde cele mai îndrăgite melodii din repertoriul culturii evreiești, aduse în fața publicului de artiștii formației.
🆓Intrarea este liberă!
👥Formaţia klezmer „Mazel Tov”, prima de acest fel din ţară de după al doilea război mondial, a luat ființă în anul 2002, la iniţiativa profesorului de vioară Vasile Socea, dirijorul formației, sub egida Comunităţii Evreilor din Cluj. Repertoriul deosebit de vast, îmbogăţit necontenit prin strădania dirijorului formaţiei, cuprinde în primul rând piese instrumentale tradiţionale klezmer şi cântece idiş, muzică sefardă şi cântece ladino, dar şi muzică israeliană şi cântece în ebraică.
✅Ca un veritabil păstrător şi promotor al tezaurului muzicii evreieşti, ferindu-l să piară în uitare, formaţia a fost mereu prezentă, de la înfiinţare şi până acum, la toate serbările organizate cu prilejul sărbătorilor evreieşti în Cluj şi nu numai, la nenumărate festivaluri interetnice în întreaga ţară, la diverse concerte, emisiuni radio şi TV, cât şi la momente solemne de comemorare a victimelor Holocaustului.
📌Trebuie menţionate şi participările la festivalurile klezmer internaţionale, organizate la Sibiu, în cadrul săptămânii „EUROIUDAICA”, în 2007, la Bucureşti, în 2010 „Lumea idişului” şi 2011 – „Zilele culturii evreieşti”, dar şi prezenţa în afara graniţelor , în 2008, la Odessa, la „Klezmerfest”, la Belgrad, în 2015, la „Jevrejske muzike na Kalemegdanu” şi în 2016, în Ţările Baltice (la Vilnius şi Riga), răspunzând solicitării Ambasadei României de la Vilnius.
7️⃣ albume 💿 înregistrate cu o parte din vastul repertoriu al formaţiei precum şi numeroase diplome, medalii şi trofee încununează efortul şi munca depusă de această formaţie.
Captura foto : facebook.com/cjcluj